Hanneke van Andel - van Diepe­ningen


Burger­com­mis­sielid

Hanneke van Andel (37, Halsteren) is sinds 2019 tot 2021 actief geweest als bestuurslid voor de Partij voor de Dieren Noord-Brabant. Daar nam zij de taak ‘communicatie’ op zich.

In haar rol als muzikant schrijft ze liedjes voor haar soulful popband The Vision of Johanna en is toetsenist en achtergrond zangeres bij de Queen tributeband The Crazy Little Things.

In haar rol als farmaceutisch consulent werkt zij 15 jaar in de openbare Service Apotheek in Bergen op Zoom. De laatste jaren zag zij de retouren van medicijnen en hulpmiddelen fors toenemen. Volgens de afvalverwerkingsdienst in haar gemeente was het medicijnafval in 2022 in de twee apotheken vertienvoudigd t.o.v. 2021. Positief is dat mensen steeds vaker de weg naar de apotheek weten te vinden waardoor minder medicijnen in het oppervlakte water terechtkomen, maar in veel gevallen is het onnodige verspilling. Veel verpakkingen die terugkomen zijn zelfs onaangebroken!

Dit is een gevolg van het systeem wat wij zelf hebben veroorzaakt. Wij zijn alles gaan zien als een vanzelfsprekendheid, iets waar wij recht op hebben. En als ergens geen waarde meer aan wordt gehecht is er geen reden om er zuinig op te zijn.

Medicijnen zijn hoogwaardige en levensreddende producten! Deze maatschappelijke onverschilligheid resulteert in verspilling, CO2 uitstoot, verslechtering van de waterkwaliteit én ontzettend veel leed bij waterdieren. Dat moet anders. Water is van levensbelang. Het wordt tijd dat bij politieke besluiten niet alleen rekening wordt gehouden met de economische aspecten maar zeker óók met de ecologische aspecten. En bij die denkomslag wil Hanneke een rol spelen.

Gerelateerd

Vragen Nieuws