Overheid geeft het goede voorbeeld


Een duurzame, inclu­sieve orga­ni­satie

De Partij voor de Dieren kijkt niet alleen naar de werkzaamheden die het waterschap 'buiten' verricht, maar ook naar de organisatie zelf. Wij vinden het belangrijk dat het waterschap als overheidsorganisatie het goede voorbeeld geeft als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Te denken valt dan aan een wagenpark dat zo duurzaam mogelijk is, stimuleren van plantaardig eten, en een inclusief HR-beleid.

 • Alle inwoners betrekken

  Het werk van het waterschap gaat iedere inwoner van het beheersgebied aan. Het waterschap is er voor mensen in het buitengebied maar ook voor mensen die in de stad wonen. Toch wordt dit nog lang niet door iedereen zo beleefd. De Partij voor de Dieren wil dat het werk van het waterschap transparanter wordt en dat iedere inwoner gelijke mogelijkheden heeft om kennis te nemen van en invloed uit te oefenen op de besluiten van het waterschap.

  Meer informatie
 • Duurzame inkoop en aanbesteding

  Alle beleid, op welk gebied dan ook, wordt getoetst op het effect dat het heeft op duurzaamheid, dierenwelzijn en mensenrechten. De overheid geeft het goede voorbeeld. De inkoop van alle producten en aanbestedingen wordt 100% duurzaam en fair trade in 2030. Dit geldt ook voor het waterschap.

  Meer informatie
 • Goed en inclusief werkgeverschap

  Het waterschap is van oudsher een masculiene organisatie. Daar is de laatste decennia gelukkig al veel in veranderd. De Partij voor de Dieren ziet graag dat het waterschap als overheidsorganisatie een voorbeeldfunctie gaat vervullen met betrekking tot diversiteit en inclusie. Het waterschap neemt de veiligheid van medewerkers uiterst serieus.

  Meer informatie
 • Plantaardig voedsel wordt de norm

  Plantaardig voedsel wordt de norm, dierlijke producten de uitzondering.

  Het succesvolle concept ‘Carnivoor? Geef het door!’ wordt volop aangemoedigd en in elk geval doorgevoerd bij alle overheidsinstellingen.

  Meer informatie

Overheid geeft het goede voorbeeld

Wat we hebben bereikt

 • Brabantse Delta serveert kraanwater bij vergaderingen

  Op verzoek van de Partij voor de Dieren heeft Brabantse Delta toegezegd als waterschap met een voorbeeldfunctie geen gebotteld water meer bij AB-vergaderingen te serveren, maar kraanwater.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws