Overheid geeft het goede voorbeeld


Een duurzame, inclu­sieve orga­ni­satie

De Partij voor de Dieren kijkt niet alleen naar de werkzaamheden die het waterschap 'buiten' verricht, maar ook naar de organisatie zelf. Wij vinden het belangrijk dat het waterschap als overheidsorganisatie het goede voorbeeld geeft als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Te denken valt dan aan een wagenpark dat zo duurzaam mogelijk is, stimuleren van plantaardig eten, en een inclusief HR-beleid.

 • Ambtenarenapparaat als afspiegeling van bevolking

  Afkomst, geaardheid, genderidentiteit, geloofsovertuiging of huidskleur mag niemand meer belemmeren om een stageplek of baan te vinden. Ook mensen met een beperking hebben recht op een duurzame baan en eerlijke betaling.

  Het ambtenarenapparaat wordt een evenwichtige afspiegeling van de samenstelling van de bevolking.

  Meer informatie
 • Duurzame inkoop en aanbesteding

  Alle beleid, op welk gebied dan ook, wordt getoetst op het effect dat het heeft op duurzaamheid, dierenwelzijn en mensenrechten. De overheid geeft het goede voorbeeld. De inkoop van alle producten en aanbestedingen wordt 100% duurzaam en fair trade in 2030. Dit geldt ook voor het waterschap.

  Meer informatie
 • Plantaardig voedsel wordt de norm

  Plantaardig voedsel wordt de norm, dierlijke producten de uitzondering.

  Het succesvolle concept ‘Carnivoor? Geef het door!’ wordt volop aangemoedigd en in elk geval doorgevoerd bij alle overheidsinstellingen.

  Meer informatie

Overheid geeft het goede voorbeeld

Wat we hebben bereikt

 • Brabantse Delta serveert kraanwater bij vergaderingen

  Op verzoek van de Partij voor de Dieren heeft Brabantse Delta toegezegd als waterschap met een voorbeeldfunctie geen gebotteld water meer bij AB-vergaderingen te serveren, maar kraanwater.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws