Partij voor de Dieren reikt onder­scheiding uit aan Black & White Kafe


27 september 2020

Breda, 27 september 2020 – Black & White Kafe is de enige veganistische horecagelegenheid van Breda. Aan populariteit ontbreekt het niet, het Kafe wordt zo goed bezocht dat het tegenwoordig zeven dagen per week open is. De Bredase werkgroep van Partij voor de Dieren reikte zondag een Onderscheiding voor Mededogen uit om Black & White Kafe te bedanken voor haar bijdrage aan een diervriendelijk, duurzaam Breda.

Toen ruim 2,5 jaar geleden het Black & White Kafe geopend werd aan de Takkebijsters in Breda, was het een vegetarische lunchroom die alleen doordeweeks geopend was. Het concept sloeg aan, zowel bij mensen die komen sporten in de gelijknamige sportschool, als bij bedrijven die er vergaderingen organiseren en bij mensen die graag buiten de deur een hapje vegetarisch willen eten. Al een paar maanden na de opening besloten de eigenaren om een extra stap te zetten: de menukaart van het Kafe werd 100% plantaardig. Inmiddels zijn daarnaast de openingstijden verruimd, waardoor het ook mogelijk is om in het weekend langs te gaan. Door de bijzondere gerechten en de ontspannen sfeer, biedt eten bij Black & White Kafe een aangename kennismaking met veganistisch eten.

Op zondag 25 september zette de Bredase werkgroep van Partij voor de Dieren Black & White Kafe in het zonnetje. Tristan Schonis, lid van de werkgroep: “Black & White Kafe is voor mijn gezin dé plek om vegan te lunchen. Daarnaast hebben we er kookworkshops gedaan, en een detox onder leiding van eigenaar Marcel. Echt een verrijking voor Breda dat ze op al deze creatieve en inspirerende manieren plantaardig eten uitdragen.” Na de speech van Schonis reikte Cynthia Pallandt, werkgroeplid en bestuurder in waterschap Brabantse Delta, de onderscheiding uit. Eigenaar Marcel Wille was er even stil van, het was voor hem een verrassing. Inmiddels heeft hij de onderscheiding een ereplekje gegeven bij het koffiezetapparaat aan de bar.

De werkgroep Breda van Partij voor de Dieren houdt zich bezig met het werven van nieuwe leden voor de partij en het ondersteunen van politieke campagnes. Daarnaast stoomt een aantal leden zichzelf klaar voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Zo ook Schonis en Pallandt. Als het aan hen ligt, gaat de gemeente Breda horecagelegenheden stimuleren om over te gaan naar een (meer) plantaardig aanbod. Pallandt: “Plantaardig staat garant voor dierenwelzijn en een kleinere ecologische voetprint. What’s not to love?

Gerelateerd nieuws

PvdD organiseert eigen actie in Breda tijdens World Cleanup Day

Breda, 12 september 2020 – Op 19 september kun je een groep actieve leden van de Partij voor de Dieren aantreffen in Steenakk...

Lees verder

Bredase waterschapsbestuurder op kandidatenlijst Partij voor de Dieren

Breda, 18 november 2020 – Cynthia Pallandt, de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in waterschap Brabantse Delta, ...

Lees verder