Bredase water­schaps­be­stuurder op kandi­da­ten­lijst Partij voor de Dieren


18 november 2020

Breda, 18 november 2020 – Cynthia Pallandt, de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in waterschap Brabantse Delta, is door haar partij op de 22e plek van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer gezet.

Afgelopen zondag maakte de Partij voor de Dieren haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamer bekend. De Bredase Cynthia Pallandt staat voor het eerst op deze lijst, en is op plek 22 geplaatst. Daarnaast wordt Noord-Brabant op de lijst vertegenwoordigd door Marco van der Wel en Anne-Miep Vlasveld, beiden lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant, die op respectievelijk de 10e en 24e plek zijn geplaatst.

Pallandt is tevens werkzaam bij NS, waar zij zich bezighoudt met de IT-systemen op treinen. Zij is daarnaast actief als vrijwilliger binnen LHBTI-netwerk Trainbow, Stichting KonijnenBelangen en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

In het waterschap stuurt Pallandt met name op dierenwelzijn, door zich in te zetten tegen het doden van muskusratten en tegen de hengelsport. Op landelijk niveau blijft de focus op dier, natuur en milieu behouden, en zal Pallandt zich daarnaast inzetten voor een breed draagvlak voor het ‘Groeiend Verzet’: “Ik vind het belangrijk dat mensen van alle achtergronden zich aangesproken voelen door de Partij voor de Dieren. We zijn een emancipatiepartij die zich inzet voor alle levende wezens en de Aarde die zij delen.”

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren reikt onderscheiding uit aan Black & White Kafe

Breda, 27 september 2020 – Black & White Kafe is de enige veganistische horecagelegenheid van Breda. Aan populariteit ontbree...

Lees verder

Brabantse Delta blundert met verkiezing

Breda, 24 januari – Aanstaande woensdag vindt de benoeming plaats van nieuw lid van de Rekenkamercommissie. De verkiezing lie...

Lees verder