Houd in samenwerking met China rekening met dierenwelzijn
Dat de coronacrisis veel ernstige gevolgen heeft staat buiten kijf. Een lichtpuntje is dan wellicht om te lezen in de technische beantwoording van onze vragen dat er meer videogesprekken plaatvinden om zo toch internationaal samen te werken.
De Partij voor de Dieren is voor internationale samenwerking en al helemaal als dit kan via videogesprekken. Echter vragen wij u wel om kritisch te kijken met welke partijen, beter gezegd met welke landen u samenwerkt.
Moet dit uitgerekend met een land als China?
Een land waar elke regelgeving op het gebied van dierenwelzijn ontbreekt en waar dierenmishandeling in vele vormen voorkomt. Denkt u ook daarbij even aan het coronavirus en de wetmarkets waar het illegale bushmeat verhandeld wordt, zoals bijvoorbeeld het schubdier. Het meest gestroopte en illegaal verhandelde dier. Zijn schubben zijn meer gevraagd dan het vlees van apen en bigger business dan de tanden van olifanten en de hoorn van neushoorns. Sinds 2017 is er een wereldwijd verbod op de handel in schubdieren. Toch werd er in de zomer van 2019 in 4 maanden tijd wereldwijd 50 ton aan illegale Afrikaanse schubdieren in beslag genomen. De belangrijkste markt: China.
De Partij voor de Dieren heeft in de Tweede Kamer al vaak gewezen op het gebrekkige dierenwelzijnsbeleid in China en pleit om hier rekening mee te houden in contacten met China.
Wij verzoeken u om hier in het Waterschap ook aandacht voor te hebben.
Wij staan voor:
Interessant voor jou
Geen glyfosaat op gronden van het waterschap!
Lees verderHet verband tussen speciƫsisme en de Kaderrichtlijn Water
Lees verder