Verduur­zaming van het wagenpark


2 februari 2022

De Partij voor de Dieren is blij om te zien dat duurzaamheid een belangrijke overweging is geweest in strategisch plan voor bedrijfswagens. We zien dat lease, en elektrisch, bijdraagt aan de doelstellingen van het waterschap om uitstoot te verminderen en dat de kosten er niet door omhoog gaan maar zelfs een beetje omlaag. Dat is wat ons betreft een dubbele opsteker en wij juichen het toe.

Wat we echter óók graag willen benadrukken is dat niet autorijden of een auto delen nog beter is dan elektrisch rijden. Meneer Arts zei het zojuist al. Ook elektrisch auto’s vergen onderdelen en productieprocessen die belastend zijn voor het milieu. We zien daarnaast dat het waterschap nog niet alle energie zelf op kan wekken die nodig is om dit hele elektrische wagenpark te laten rijden. En ten slotte blijven volle wegen een probleem op zich. Wij hopen dan ook dat deze boodschap actief wordt meegegeven aan medewerkers van het waterschap aan wie een bedrijfsauto beschikbaar wordt gesteld.

Ten slotte willen we de opmerking plaatsen dat het opvalt dat directiewagens minimaal 5 jaar geleased worden en bedrijfsauto’s 7 jaar. Waar zit hem dat in? Wordt er een ander type auto gekozen, wordt de auto gezien als persoonsgebonden waarbij een nieuw directielid een nieuwe auto krijgt, of heeft het te maken met het privégebruik? Graag horen wij hier uw toelichting bij.

Interessant voor jou

Geen werkzaamheden in broedseizoen en compenseren gerooide planten!

Lees verder

Iedere bedrijfswagen voor muskusrattenbestrijding is er één teveel

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer